18 Temmuz 2011 Pazartesi

Hasta edebiyatı

Gerek kronik rahatsızlıklarım gerekse yengeç burcu erkeği oluşumun şanssızlığı yüzünden hastaneye çok sık uğrar oldum.Bu gidip gelmeler sırasında edindiğim bazı deneyimleri sizinle paylaşıcam.


1- Eğer hastaneye çok uğrar olmuşsanız doktor bile sizi kaale almaz. bkz.(-oooo paşam n'oldu yine neden geldin ?)

2- Sıra beklerken bekleyen diğer hasta teyzelerle göz temasından kaçının.Çünkü bu göz temasının devamı geçmiş olsunlara,memleket meselelerine ve 7 ceddin sayılması gibi birçok konuya varır.

3- Bu gibi teyzelere ne olursa olsun acımayın aksi takdirde esir düşmemeniz içten değil. Bu teyzelerin hepsi bir örgüte üye fakat en çok tehlike arz edenleri de bu tür. Hasta olmalarının verdiği acındırma avantajıyla hastane sahibi gibi hareket ederler.

4- Sakın ha sakın hastaneye uykusuz gitmeyin olası bi MR durumunda içerde uyumanız ve 15 dakika sürecek MR'ı uyurken yaptığınız 'kıpraşma' hareketleri yüzünden 45 dakikaya çıkarma riskiniz var.

5- MR bölümüne girerken ve çıkarken sakın ama sakın sıranın sizde olduğunu belli etmeyin.Çünkü sırada MR bekleyen hastalar makinenin normalde 15 dk sürmediğini bunun sizin yüzünüzden olacağını Allah 1 inancının bir alt kademesine ikinci aşamaya yükseltmişlerdir.

6-Hastane tuvaletleri sizin kakanızı yapamamanız için bütün gereksinimlere sahiptir.Her 3 dakika bir kapıya vuran birisi, 30 saniyede bir bi off'lama ,sahte sahte tıksırma, akabinde 'çık çık çık çık' sesiyle ayıplama sesleri vb.

7-Hastanede ki teyzeler, sizin dışınızda kendi türüne karşı da çok acımasız olurlar. Tuvalette olası bir hastalığı yüzünden biraz fazla kalmış bir teyzeyi dışarıda başhekime 'içeride kök salmış kadın git çıkar' diye şikayet eden bi teyze gördüm. Ben bu manzarayı da gördükten sonra artık birlik be bütünlüğe olan bütün inancımı yitirdim.
Paylaş

0 yorum:

Yorum Gönder